Twitter, yıllar önce hizmete sunduğu iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği için telefon numarasının kaydedilmesini zorunlu olarak belirtiyordu. Artık uygulamadaki iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini kullanmak için telefon numarasına gerek kalmayacak.
Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Twitter, özellikle son zamanlarda güvenlik önlemleri için önemli çalışmalar yapıyor. İlk olarak 2006 yılında kurulan ve gün geçtikçe daha popüler bir hale gelen sosyal medya uygulaması Twitter, takvim yaprakları 2013 senesini gösterdiğinde hesap güvenliğinde önemli bir rol oynayan iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini almıştı.
İki faktörlü kimlik doğrulama aslında basitçe anlatmak gerekirse kullanıcı adı ve şifrenizin dışında farklı bilgiler gerektiren bir şifreleme sistemidir. Bu özellik, bir şekilde kullanıcı adı ve şifrenizi öğrenmiş olan kişilerin hesabınıza erişme ihtimalini çok daha fazla düşürür zira bu özelliğin açık olduğu hesaplarınıza erişebilmek için yalnızca kullanıcı adı ve şifre yeterli değildir. İki faktörlü kimlik doğrulaması, farklı şekilde elde edebileceğiniz şifreleri kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra sizlere sağlıyor ve bu şekilde hesaba erişim sağlanabiliyor.
Twitter, iki faktörlü kimlik doğrulaması için telefon numarası zorunluluğunu kaldırıyor
2013 yılından beri iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğine sahip olan Twitter, bu güvenlik önleminin alınabilmesi için telefon numarası girilmesini zorunlu tutuyordu zira iki faktörlü güvenlik önleminin belirlediği şifre, bu telefon numarasına SMS olarak gönderiliyordu. Bunun amacı elbette ekstra bir güvenlik sağlamaktı ancak bu sistemde de açıklar bulunabiliyordu ve kullanıcılar, uzun zamandır telefon numarası zorunluluğunun kalkmasını istiyordu.
Twitter sonunda iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini geliştirdi ve kullanıcıların telefon numarası ekleme zorunluluğunu ortadan kaldırdı. Artık iki faktörlü kimlik doğrulamasını açmak isteyen kullanıcılar, üç adet seçenek ile karşı karşıya kalıyor. Bu üç seçenekten birini seçmek zorunda olan Twitter kullanıcıları, kodlarını SMS olarak almak isterlerse elbette yine telefon numaralarını girmek zorunda kalacaklar.
Diğer iki seçenekten biri ise bir doğrulama uygulaması. Google Authenticator veya Authenticator Plus gibi bir uygulamaya sahipseniz Twitter, bu uygulamaya kodları gönderecek ve hesabınıza girmek istediğiniz zaman kodları buradan alacaksınız. Son seçenekte ise Twitter, sizlere fiziksel bazı kodları gönderecek ve bunları ya bilgisayarınızda ya da telefonunuzda saklamak durumunda olacaksınız. Bu kodlar ise uygulamada kullanılamıyor, yalnızca internet tarayıcısından giriş yaparsanız kullanılabiliyor.